Σταύρος Γιαννιώτης

Σταύρος Γιαννιώτης
Καθηγητής
Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων, Επεξεργασίας & Συντήρησης Γ. Προϊόντων
2105294703
yanniotis@aua.gr
Εικόνα: Stavros Yanniotis

Ο Καθηγητής Σταύρος Γιαννιώτης σπούδασε στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή Αθηνών ( Α.Γ.Σ.Α ) ( 1973 ). Διορίστηκε βοηθός του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανολογίας της Α.Γ.Σ.Α. ( 1976 ). Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. το διάστημα 1978-1983 από όπου και έλαβε Masters in Food Engineering ( 1980 ) και Ph . D . ( 1983 ). Από το 1983, που εξελέγει Λέκτορας, υπηρετεί μέχρι σήμερα ως μέλος ΔΕΠ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Ανάπτυξη και σχεδιασμός πρωτότυπων μεθόδων και συστημάτων επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων. Μαθηματικά μοντέλα προσομοίωσης σε Η/Υ διεργασιών επεξεργασίας τροφίμων. Μελέτη της ενεργότητας του νερού και του ιξώδους σε τρόφιμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Μελέτη του φαινομένου της διάχυσης του νερού και διαφόρων διαλυτών ουσιών στα τρόφιμα. Λειτουργικά τρόφιμα.

Αντιπροσωπευτικές δημοσιεύσεις

  • Dimou A., Panagou E., Stoforos N.G. and Yanniotis S., 2013. Analysis of Thermal Processing of Table Olives using Computational Fluid Dynamics. Journal of Food Science, 78 (11), pp. E1695-E1703.
  • Georgiadou M., Dimou A. and Yanniotis  S. 2012. Aflatoxin contamination in pistachio nuts: A farm to storage study. Food Control, 26, pp. 580-586.
  • Dimou A. and Yanniotis S., 2011. 3-D numerical simulation οf asparagus sterilization using Computational Fluid Dynamics. Journal of Food Engineering 104(3), pp. 394-403.
  • Kolokotsa D. and Yanniotis S.,2010. Experimental study of the boiling mechanism of a liquid film flowing on the surface of a rotating discExperimental Thermal and Fluid Science, 34, pp 1346-1352.
  • Yanniotis S. and Blahovec, J., 2009. Model Analysis of Sorption IsothermsLWT - Food Science and Technology, 42 , pp.1688-1695.
  • Blahovec, J., Yanniotis S., 2008. GAB Generalized Equation for Sorption PhenomenaFood and Bioprocess Technology , 1, pp. 82-90.
  • Υanniotis S., Petraki A., Soumpasi E., 2007. Effect of pectin and wheat fibers on quality attributes of extruded corn starchJournal of Food Engineering 80,  pp. 594-599.
  • Yanniotis S., Skaltsi S., Karaburnioti S., 2006. Effect of moisture content on the viscosity of honey at different temperaturesJournal of Food Engineering, 72, pp. 372–377.
  • Yanniotis S., and Xerodemas K., 2003. Air Humidification for sea water desalination. Desalination 158, pp. 313-319.
  • Yanniotis S. and Zarmboutis J., 1996. Water sorption isotherms of pistachio nuts. Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie 29, pp. 372-375.
  • Υanniotis S. and Pilavachi P., 1994. Energy Consumption of Absorption-Driven Multiple Effect Evaporators. Journal of Food Engineering 23, pp. 543-554.

 

Επικοινωνία :

Σταύρος Γιαννιώτης
Καθηγητής Μηχανικής Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα
Τηλ.: 210-529 4703 ( Γραφείο )
Τηλ.: 210-529 4686 ( Εργαστήριο )
Ε -Mail : yanniotis@aua.gr

 

 


CV (En).pdf, CV (Gr).pdf