Αιμιλία Παπακωνσταντίνου

Αιμιλία Παπακωνσταντίνου
Λέκτορας
Εργαστήριο Χημείας & Ανάλυσης Τροφίμων
210 5294967
emiliap@aua.gr
Εικόνα: Aimilia Papakonstantinou

Η Αιμιλία Παπακωνσταντίνου είναι Λέκτορας Διατροφής και Μεταβολισμού στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Στα 9 χρόνια που παρέμεινε στις ΗΠΑ, και μετά την αποφοίτησή της από το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Γεωργίας στις Η.Π.Α., και κατά τη διάρκεια και μετά από την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών της σπουδών, εργάστηκε ως έμμισθη μεταπτυχιακή βοηθός καθηγητή με καθήκοντα διδασκαλίας και έρευνας μέχρι το 2003 στο ίδιο πανεπιστήμιο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έγινε κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείο Πανεπιστημίου, και εργάστηκε στο Εργαστήριο Διατροφής και Κλινικής Διαιτολογίας ως Επιστημονικός Συνεργάτης μέχρι το 2006. Από το 2006 έως 2013 απέκτησε πολύτιμη κλινική και ερευνητική εμπειρία, εργαζόμενη ως κλινικός διαιτολόγος στη Β’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μονάδα Έρευνας και Διαβητολογικό Κέντρο, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε περισσότερα από 80 συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στη διαιτητική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη και στην ινσουλινοαντίσταση.


Papakonstantinou Aimilia CV_greek.pdf, Papakonstantinou Aimilia CV_english.pdf