Μαρία Γερογιαννάκη - Χριστοπούλου
Μαρία Γερογιαννάκη - Χριστοπούλου
ΕΔΙΠ
Εργαστήριο Χημείας & Ανάλυσης Τροφίμων
2105294699
2105294681
margerogian@aua.gr
Γεωπόνος-Τεχνολόγος Τροφίμων: ΓΠΑ- (Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Θέμα Πτυχιακής Μελέτης – Η επίδραση των Γεωργικών φαρμάκων στα Τρόφιμα.
Ακαδημαϊκή και Επιστημονική δραστηριότητα
Συμμετοχή στην Διδασκαλία Εργαστηριακών ασκήσεων συμμετοχή στην επίβλεψη πτυχιακών μελετών φοιτητών και υπεύθυνη του πειραματικού αμπελώνα του Πανεπιστημίου στον οποίο καλλιεργούνται περισσότερες από 200 ποικιλίες αμπέλου και αποτελούν εκπαιδευτικό υλικό για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.
Κατά την παραμονή της στο Εργαστήριο Αμπελουργίας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας και την επίβλεψη του Διευθυντή του Εργαστηρίου καθηγητή Δ. Σταύρακα έγινε μελέτη της αμπελουργίας των Νομών της Ελλάδας σε σχέση με τις καλλιεργούμενες επιτραπέζιες – οινοποιήσιμες και σταφιδοποιήσιμες ποικιλίες και του ποσοστού που καταλαμβάνουν σε σχέση με την καλλιεργούμενη έκταση.
New Refractive Index Method for Measurement of Alcoholic Strength of Small Volume Samples Gerogiannaki-Christopoulou Maria, Kyriakidis V. Nikolaos ,Athanasopoulos E.Panagiotis. JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL VOL. 86, NO. 6, 2003.
Effect of grape variety(Vitis vinifera L.), and grape pomace fermentation conditions on some volatile compounds of the produced grape pomace distillates Gerogiannaki-Christopoulou Maria, Kyriakidis V. Nikolaos, Athanasopoulos E.Panagiotis. Int. Sci. Vigne Vin, , 38, n°3, 155-162,2004.
Correlation Study for the Determination of Alcoholic Strength by the use of Pycnometer and Refractometer. Gerogiannaki – Christopoulou Maria, Panagiotis E. Athanasopoulos, Nikolaos V.Kyriakidis – Rivista Di Viticoltura e di Enologia, v. 4 pp. 57-62, 2002.
Τrans-Resveratrol in wines from the major Greek red and white grape varieties- Gerogiannaki-Christopoulou Maria, Panagiotis Athanasopoulos, Nikolaos Kyriakidis, Ifigenia A. Gerogiannaki, Michalis Spanos Food Control,.vol.17.no.9,pp.700-706,2006.
The evaluation of grape pomace distillates from selected red grape varieties. Gerogiannaki-Christopoulou Maria, Nikolaos V. Kyriakidis & Panagiotis E. Athanasopoulos, International Journal of Food Science and Technology .vol. 41, no7, pp. 854-860, 2006.
Evaluation of Acetaldehyde and Methanol in Greek Traditional Alcoholic Beverages from Varietal Fermented Grape Pomace (Vitis vinifera L.).Geroyiannaki M., M. E. Komaitis, D.E., Stavrakas, M.Polysiou, P. E.Athanasopoulos, M. Spanos. Food Control18(8),988-995, 2007.
Identification of Volatile Compounds in Hellenic Alcoholic Beverages from Native White Grape Varieties (Vitis vinifera L.). Gerogiannaki- Christopoulou Μ., I. Gerogiannaki, E. Anagnostartas, D.E. Stavrakas and M. Polissiou. Journal of Food Technology 5 (3): 233-241, 2007.
Head Space GC-MS Determination of Volatile Constituents in Wines (Appellation of Origin Controlled (AOC)) and Wine Distillates from Two Different Hellenic Native Grape Varieties (Vitis vinifera L.).Gerogiannaki-Christopoulou Maria, T. Masouras, I. Provolisianou-Gerogiannaki and M. Polissiou Journal of Food Technology 6 (3): 120-124, 2008.
Determination of Pectinesterase Activity in Grape Varieties (Vitis vinifera L.) During Vinification. Gerogiannaki-Christopoulou Μ., M. Polissiou, P. Tarantilis, I. Provolisianou-Gerogiannaki E. Anagnostaras. Journal of Food Technology 6 (3): 125-129, 2008.
Evaluation of physicochemical and functional properties of Opuntia ficus Indica fruit and alcoholic beverage ".Gerogiannaki-Christopoulou Maria,Tzoutzoukou C., Masouras T. 2008.Agricultural Journal 3 (5): 429-438, 2008.
"Evaluation of Methanol Concentration in Hellenic Traditional Alcoholic Beverages after Grape Pomace Fermentation at Different Conditions". Gerogiannaki-Christopoulou Maria. Journal of Food Technology 6 (5): 196-202, 2008.
Development for a procedure for the determination of 2-phenylethanol in Hellenic wine distillates ("Vitis vinifera" L.) and their changes during distillation. Maria Gerogiannaki-Christopoulou.. Journal international des sciences de la vigne et du vin = International journal of vine and wine sciences, 1151-0285, Vol. 43, Nº 3, , pags. 171-178, 2009.
Composition of Trans-anethol and Other Aromatic Volatiles in Anisated Alcoholic Beverage by Head-Space GC-MS Chromatography. Marie Gerogiannaki and Theophilos Masouras. Masouras Journal of Environmental Science and Engineering A 4 36-39,2015.
Analysis of Essential Oil in Mastic Gum (Pistachia lentiscus var. Chia) Using Head Space GC-MS. Marie Gerogiannaki and Theophilos Masouras Journal of Environmental Science and Engineering A 3 , 341-344,2014.
Composition of aroma compounds of the apple distillates from native varieties of North Greece. Maria Gerogiannaki - Christopoulou –M., Tzoutzoukou Crysoula,Theofilos Masouras. VI International Scientific Agricultural Symposium "Agrosym 2015"Jahorina, 15-18 October , Bosnia and Herzegovina,2015.
Comparison of aroma compounds in distilled and extracted products of sage (Salvia officinalis L.), Maria Gerogiannaki - Christopoulou M., Theofilos Masouras. VI International Scientific Agricultural Symposium "Agrosym 2015"Jahorina, 15-18 October , Bosnia and Herzegovina,2015
Methanol Concentration in White and Red Varietals Wines.Gerogiannaki-Christopoulou M, Evageliou V, Polissiou M, Tarantilis P, Anagnostaras M, 6TH Int. Conference on Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications .4-8 October Athens Greece,2009.
Evaluation of the Volatile Aromatic Compounds of Marathon (Foeniculum Vulgare Miller.) Growing in Different Areas of Greece.Gerogiannaki-Christopoulou M, Masouras T, Polissiou M, Tarantilis P, Evageliou V.6TH Int. Conference on Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications .4-8 October Athens Greece,2009.
(+)-Catechin and (-)- Epicatechin Concentration in Red and White Varietals Wines.Gerogiannaki-Christopoulou M, Evageliou V, Polissiou M, Tarantilis P.6TH Int. Conference on Instrumental Methods of Analysis Modern Trends and Applications .4-8 OctoberAthens Greece,2009
Grape seeds «The heart of Vitis vinifera L. and their phenolic composition in different grape varieties .Maria Gerogiannaki – Cristopoulou M., Stavrakas D. 19th Symposium GiESCO 2015,11-16 Octoberr.Montpellier,France, 2015.
Μελέτη των παραγόντων που επηρεάζουν το ποσοστό της μεθανόλης στο τσίπουρο. Γερογιαννάκη Μαρία- Κυριακίδης Νικόλαος- Αθανασόπουλος Παναγιώτης. 18Ο Συνέδριο Χημείας-Ενόργανη Ανάλυση – Διαπίστευση Εργαστηρίων,10-13 Μαρτίου 2001. Πρακτικά Συνεδρίου, σελ. 373-376.
Συγκριτική Μελέτη για τον προσδιορισμό του αλκοολικού τίτλου με την χρήση αλκοολομέτρου και διαθλασιμέτρου. Γερογιαννάκη Μαρία- Κυριακίδης Νικόλαος- Αθανασόπουλος Παναγιώτης 18Ο Συνέδριο Χημείας-Ενόργανη Ανάλυση – Διαπίστευση Εργαστηρίων, 10-13 Μαρτίου 2001. Πρακτικά Συνεδρίου σελ. 550- 554.
Μελέτη των πηκτινικών υλών σε Ερυθρές και Λευκές ποικιλίες σταφυλής και συσχέτιση με την παραγόμενη μεθανόλη των αντίστοιχων τσίπουρων. Γερογιαννάκη –Χριστοπούλου Μαρία, Κυριακίδης Ν. Β. , Αθανασόπουλος Παναγιώτης.3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων-Νομοθεσία, Ασφάλεια, Υγιεινή και Ποιότητα Τροφίμων,. Πρακτικά Συνεδρίου σελ. 492-496.
Πτητικά Συστατικά Μονοποικιλιακών τσίπουρων Μαρία Γερογιαννάκη, Νικόλαος Κυριακίδης. Παναγιώτης Ε. Αθανασόπουλος. 3Ο Συμπόσιο – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. 6,7,8 Νοεμβρίου 2003. σελ. 300-307.
Τοξικές πτητικές ουσίες σε Ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα στεμφύλων σταφυλής.Μαρία Γερογιαννάκη, Νικόλαος Κυριακίδης. Παναγιώτης Ε. Αθανασόπουλος. 3Ο Συμπόσιο – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. 6,7,8 Νοεμβρίου 2003. σελ. 308-315.
Mελέτη της ανηθόλης και των ισομερών της (trans και cis ) σε δείγματα ούζου – Hμερίδα Συνδέσμου Αποσταγματοποιών ποτοποιών ΣΕΑΟΠ -Μαρία Γερογιαννάκη, Νικόλαος Β. Κυριακίδης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος .
Μεταφορά και αποικοδόμηση οργανοφωσφορικών εντομοκτόνων σε τσίπουρο.Αθανασόπουλος Π. Κυριακίδης Ν. Δαουάχερ Μ. Θεοχάρης Τ. 18Ο Συνέδριο Χημείας-Ενόργανη Ανάλυση – Διαπίστευση Εργαστηρίων. πρακτικά Συνεδρίου 10-13 Μαρτίου 2001, (Συμμετοχή στην επίβλεψη)σελ. 381-384.
Μελέτη αποικοδόμησης έξι φυτοφαρμάκων στα σταφύλια σουλτανίνα πριν τη συγκομιδή τσίπουρο.Παππάς Χ. Κυριακίδης Ν., Αθανασόπουλος Π. 18Ο όγδοο Συνέδριο Χημείας-Ενόργανη Ανάλυση – Διαπίστευση Εργαστηρίων. πρακτικά Συνεδρίου 10-13 Μαρτίου 2001 (Συμμετοχή στην επίβλεψη)σελ.329-332).
Μελέτη των πηκτινικών υλών σε Ερυθρές και Λευκές ποικιλίες σταφυλής και συσχέτιση με την παραγόμενη μεθανόλη των αντίστοιχων τσίπουρων. Γερογιαννάκη –Χριστοπούλου Μαρία, Κυριακίδης Ν. Β. , Αθανασόπουλος Παναγιώτης.3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων-Νομοθεσία, Ασφάλεια, Υγιεινή και Ποιότητα Τροφίμων. Πρακτικά Συνεδρίου σελ. 492-496.
Πτητικά Συστατικά Μονοποικιλιακών τσίπουρων Μαρία Γερογιαννάκη, Νικόλαος Κυριακίδης. Παναγιώτης Ε. Αθανασόπουλος. 3Ο Συμπόσιο – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. 6,7,8 Νοεμβρίου 2003. σελ. 300-307.
Τοξικές πτητικές ουσίες σε Ελληνικά παραδοσιακά αποστάγματα στεμφύλων σταφυλής.Μαρία Γερογιαννάκη, Νικόλαος Κυριακίδης. Παναγιώτης Ε. Αθανασόπουλος. 3Ο Συμπόσιο – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ- ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. 6,7,8 Νοεμβρίου 2003. σελ. 308-315.
Mελέτη της ανηθόλης και των ισομερών της (trans και cis ) σε δείγματα ούζου – Hμερίδα Συνδέσμου Αποσταγματοποιών ποτοποιών ΣΕΑΟΠ -Μαρία Γερογιαννάκη, Νικόλαος Β. Κυριακίδης, Παναγιώτης Αθανασόπουλος –
Oύζο, συστατικά του και επιδράσεις τους στην υγεία Hμερίδα Συνδέσμου Αποσταγματοποιών ποτοποιών ΣΕΑΟΠ -Μαρία Γερογιαννάκη, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Νικόλαος Β. Κυριακίδης.
Ερευνητικά ενδιαφέροντα
Ξένες γλώσσες Αγγλικά, Γαλλικά.
Μέλος Επιστημονικών Ενώσεων
Gerogiannaki CV.pdf |