H Xρυσαυγή Γαρδέλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου (ΓΠΑ) από το 2018 με γνωστικό αντικείμενο Χημεία Τροφίμων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και διδακτορικού διπλώματος (Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, ΓΠΑ, 2009).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στα παρακάτω πεδία:
-
Μελέτη του σχηματισμού τελικών προϊόντων προχωρημένης λιποξείδωσης (Advanced lipoxidation end-products -ALEs)
-
Βιολογική δραστικότητα των ανθοκυανινών και μελέτη της σταθερότητάς τους ως φυσικών χρωστικών τροφίμων
-
Ανάλυση φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών. Απομόνωση δευτερογενών μεταβολιτών και μελέτη της αντιοξειδωτικής τους δράσης
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
-
Drakou, Christina; Gardeli, Chryssavgi; Tsialtas, Ioannis; Alexopoulos, Serafeim; Mallouchos, A; Koulas, Symeon; Tsagkarakou, Anastasia; Asimakopoulos, Demetres; Leonidas, Demetres; Psarra, Anna Maria; Skamnaki, Vassiliki. Affinity crystallography reveals binding of pomegranate juice anthocyanins at the inhibitor site of glycogen phosphorylase: the contribution of sugar moiety to potency and its implications to binding mode. J. Agric. Food Chem. 2020, 68, 37, 10191–10199 DOI: 10.1021/acs.jafc.0c04205.
-
Theano Mikrou, Elisavet Pantelidou, Niki Parasyri, Andreas Papaioannou, Maria Kapsokefalou, Chrysavgi Gardeli and Athanasios Mallouchos* (2020). Varietal and Geographical Discrimination of Greek Monovarietal Extra Virgin Olive Oils Based on Squalene, Tocopherol, and Fatty Acid Composition. Molecules, 25, 3818; doi:10.3390/molecules25173818
-
Gas Chromatography–Mass Spectrometry-Based Metabolite Profiling for the Assessment of Freshness in Gilthead Sea Bream (Sparus aurata). Mallouchos, A., Mikrou, T. Gardeli,Chr, Foods, 9,464, 1-11, 2020, https://www.mdpi.com/2304-8158/9/4/464
-
Investigation of Anthocyanins Stability from Pomegranate Juice (Punica Granatum L. Cv Ermioni) under a Simulated Digestion Process. Gardeli,Chr.*, Varela, K., Krokida, E. and Mallouchos, A., Medicines, 6, 90, 2-14, 2019, doi:10.3390/medicines6030090
Στοιχεία Επικοινωνίας
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σχολή Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
Εργαστήριο Χημείας και Ανάλυσης Τροφίμων
Ιερά Οδός 75, Αθήνα, 118 55
Τηλ./Fax: 210 5294690
e-mail: agardeli@aua.gr
web page: https://www.researchgate.net/profile/Avgi_Gardeli