Γενικές Πληροφορίες

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θετικών και συναφών επιστημών της ημεδαπής και αντίστοιχων αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

Μετά από απόφαση της Ε.Δ.Ε γίνονται δεκτοί και άλλοι πτυχιούχοι, που έχουν αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των επιστημών Ζωικής Παραγωγής, Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου.

Επίσης, γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι και μέλη των κατηγοριών Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. σύμφωνα με την παρ. 8, άρ. 34 του ν.4485/2017.

Αιτήσεις μπορούν ακόμη να υποβάλουν και όσοι πρόκειται να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους πριν από την έναρξη των μαθημάτων του Προγράμματος. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει έγκαιρα να προσκομίσουν βεβαίωση ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία όλα τα μαθήματα και την πτυχιακή εργασία (όπου απαιτείται).

Ο αριθμός εισακτέων στο ΔΠΜΣ κατ’ έτος ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 17 μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το κόστος ανά μεταπτυχιακό φοιτητή για τη συνολική διάρκεια των σπουδών του ανέρχεται στα 3.500 ευρώ. Ποσοστό έως 30% των μεταπτυχιακών φοιτητών που έχουν επιλεγεί με ακαδημαϊκά κριτήρια, μπορεί να απαλλαγεί από τα τέλη φοίτησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 35 του Ν. 4485/2017 

Η διαδικασία εισαγωγής αρχίζει με τη δημοσίευση της προκήρυξης με την οποία προσκαλούνται να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Για την τελική επιλογή των υποψηφίων συνεκτιμώνται τα ακόλουθα κριτήρια:

  1. Γενικός Βαθμός Πτυχίου
  2. Βαθμολογία στα μαθήματα που είναι σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ.
  3. Επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών.
  4. Νομίμως επικυρωμένο Δίπλωμα ή Πιστοποιητικό επάρκειας Αγγλική γλώσσας ή και άλλων ξένων γλωσσών  τουλάχιστον επιπέδου Β2 – πιστοποιημένη από αναγνωρισμένο φορέα. Σε περίπτωση έλλειψης διπλώματος ή πιστοποιητικού επάρκειας απαιτείται η  επιτυχής συμμετοχή σε εξέταση στην Αγγλική που θα διεξάγει το Ίδρυμα.

Προκειμένου για αλλοδαπούς υποψήφιους, επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, όπως αυτή καθορίζεται από το Προεδρικό Διάταγμα 221/90, άρθρο 9.

  1. Προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα του υποψηφίου.
  2. Αξιολόγηση των δύο συστατικών επιστολών.
  3. Προσωπική συνέντευξη.
  4. Σχετική επαγγελματική εμπειρία και κάθε άλλο στοιχείο σχετικό με τα προσόντα του υποψηφίου που αποδεικνύεται από τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν.
  5. Επιπλέον τίτλοι σπουδών
  6. Επιπλέον ξένες γλώσσες.