Προγράμματα

Ερευνητικά και Άλλα Προγράμματα

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ (ΕΠΕΑΕΚ)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ», «Προσδιορισμός φαινολικών συστατικών αρωματικών φυτών» , 2002-2004. Ε.Υ Μ.Κωμαϊτης

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ι (ΕΠΕΑΕΚ)

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ»: «Μελέτη σύστασης και αξιοποίηση αποβλήτων ζυθοποιίας», 2004-2006. Ε.Υ Μ.Κωμαϊτης

Αξιοποίση της ζυμώσιμης ύλης της ελαιοπυρήνης ως συστατικού σιτηρεσίων των παραγωγικών ζώων με ωελτίωση της περιεκτικότητας σε πρωτεϊνη και σε άλλα συστατικά . ΕΥ. Γ.Μπαλατσούρας (ΓΓΕΤ, ΣΥΝ).Συμμετοχή Μ.Κωμαϊτης.

Ανίχνευση νοθείας σε Ελληνικά ελαιόλαδα. ΣΕΒΙΤΕΛ Ε.Υ. Μ.Κωμαϊτης

E ΠΕΤ ΙΙ

«Ελληνικό Ελαιόλαδο: Τεχνολογία παραλαβής, προέλευση και ποιότητα Ανάδοχος ΕΛΑΙΣ (Ε.Υ. για ΓΠΑ Μ.Κωμαϊτης)

ΕΠΕΤ ΙΙ

«Ποιοτικά χαρακτηριστικά παραδοσιακών Ελληνικών προϊόντων.» Ε.Υ για ΓΠΑ Μ.Κωμαϊτης

ΕΠΕΤ ΙΙ

«Συστατικά Ελληνικών Οίνων με επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών.» (Ε.Υ για ΓΠΑ Μ.Κωμαϊτης)

ΠΡΑΞΕ (Γ.Γ.Ε.Τ.)

« Ανάπτυξη προϊόντων αρωματικών φυτών με αντιοξειδωτικές ιδιότητες», 2004. Ε.Υ για ΓΠΑ Μ.Κωμαϊτης

ΕΠΑΝ

«Σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων βιολειτουργικών τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, βασισμένων στη Μεσογειακή δίαιτα και τη βιοποικιλότητα της ελληνικής χλωρίδας» 2003 Ε.Υ για ΓΠΑ Μ.Κωμαϊτης

TRACE. Intergrated Project

Traceability processes along the production chain
EU . Ε.Υ για ΓΠΑ Μ.Κωμαϊτης.

NUTRICIA RESEARCH FOUNDATION. PROJECT 2002- T 3.

“Dietary iron may interact with food antioxidants during digestion and, consequently, may modify their antioxidant capacity in vivo. The case of iron-polyphenol interaction.” Επιστημονική υπεύθυνος Μ. Καψοκεφάλου.

ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.

“Μελέτη βιοδιαθεσιμότητας προστιθεμένου σιδήρου στο γάλα και σε γαλακτοκομικά προϊόντα.” Επιστημονική υπεύθυνος Μ. Καψοκεφάλου.

EUROPEAN FOOD INFORMATION RESOURCE NETWORK (EUROFIR). (Network of excellence, FP 6)