Προγράμματα

Ερευνητικά και Άλλα Προγράμματα

Ερευνητικά και Επιστημονικά Προγράμματα τα τελευταία 5 χρόνια

 

Αντώνης Ζαμπέλας

  1. Ιδιωτικός Φορέας.  Διαιτητική πρόσληψη βιταμινών και ανόργανων στοιχείων σε δείγμα του ελληνικού πληθυσμού 2017, 43.000, Επιστημονικός Υπεύθυνος

 

Μαρία Καψοκεφάλου

  1. Stavros Niarchos Foundation/ Rutgers University, The State University of New Jersey, «Recharging Greek Youth to Revitalize the Agriculture and Food Sector of the Greek Economy» 2017, 3,000,000 ευρώ, Επιστημονική υπεύθυνος για το ΓΠΑ.
  2. Unilever Greece.  Αειφορία στην παραγωγή τροφίμων και διατροφή: Αξιοποίηση παραπροϊόντων επεξεργασίας τροφίμων για ανάπτυξη καινοτόμου προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας 2017, 3,000 ευρώ.  Επιστημονική υπεύθυνος
  3. ΕΣΠΑ .  Έρευνα Επιπτώσεων Εφαρμογής του προγράμματος παροχής Σχολικών Γευμάτων σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου. 2019, 60,000 ευρώ.  Επιστημονική υπεύθυνος.
  4. Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, «Αξιολόγηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», 19,000 ευρώ Επιστημονική Υπεύθυνος.
  5.  ΓΓΕΤ, Δημιουργία εθνικού ερευνητικού δικτύου στην αλυσίδα αξίας της «Ελιάς», 2018, 50,000 ευρώ, Επιστημονική υπεύθυνος υποέργου για το ΓΠΑ.
  6. Stavros Niarchos Foundation/ Rutgers University, The State University of New Jersey, ‘Summer School: Foundations in Agrofood. Principles and Practice” 2019, 70,000 ευρώ, Υπεύθυνη Δράσης.
  7. Stavros Niarchos Foundation/ Rutgers University, The State University of New Jersey, ‘Digital Summer School: Drivers of Innovation in the Mediterranean Foodscape”, 55,000 ευρώ 2020, Υπεύθυνη Δράσης.

 

Βασιλική Ευαγγελίου

  1. Μελέτη των ιδιοτήτων του πρόβειου βουτυρογάλακτος ως πρώτο βήμα για την αξιοποίησή του         «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές - Β΄ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020).         2020-2021 Αναπληρώτρια Ακαδημαϊκή Σύμβουλος
  2. Chemical building blocks from versatile MSW biorefinery (PERCAL)   H2020-EU.3.2.6.                2017-2020 Ερευνήτρια

 

 

Χρυσαυγή Γαρδέλη

  1. Investigation of the production of Agaricus and Pleurotus mushrooms with alternative cultivation techniques, use of domestic agro-industrial residues and innovative utilization of waste and by-products of cultivation with recovery of components of high industrial and pharmaceutical interest. Ministry of national Education and Religious affairs (Project action: Investigate-create-Innovate 2014-2020, Intervention II) 2018-2021.  Partner
  2. Biotransformation of glycerol into high pharmaceutical-value poly-unsaturated fatty acids (PUFAs). General Secretariat for Research and Technology. Hellenic Foundation for Research and Innovation. Partner
  3. The foremost flagship initiative: “Olive Roads” Project Code: 2018ΣΕ01300000  Greek national funds through the Public Investments Program (PIP) of General Secretariat for Research & Technology (GSRT). 2018-2020. Partner
  4. The use of Advanced Glycation Endproducts as a connecting link between food processing, food choices and morbidity. State Scholarship Foundation. 2020-2022 Advisory Team Member

 

Αθανάσιος Μαλλούχος

  1. Μικροβιακή αλλοίωση και προσδιορισμός ποιότητας κατά την συντήρησή του κρανιού (Argyrosomus regius) υπό ψύξη με σύγχρονες μοριακές και αναλυτικές μεθόδους ΕΔΒΜ-103: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ-ΚΥΚΛΟΣ Β’ (ως αναπληρωτής ακαδημαϊκός σύμβουλος), (2020-σήμερα)
  2.  «Πρότυπο Έξυπνο Σύστημα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Ποιότητας για Φρέσκα Προϊόντα Πουλερικών, QAPP» (ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» (ως μέλος της ερευνητικής ομάδας), 2020-σήμερα)
  3. Εμβληματική Δράση «Οι Δρόμοι της Ελιάς», Υποέργο 3: Ποιότητα και αυθεντικότητα τελικών προϊόντων ελαιοκάρπου και ελαιολάδου και ισχυρισμού υγείας – Βελτίωση τελικών προϊόντων, του έργου με κωδ. αριθ. 2018ΣΕ01300000 του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ της ΓΓΕΤ, Μέλος της ερευνητικής ομάδας (2018-σήμερα)
  4. Βελτίωση της αντιοξειδωτικής δράσης και των αρωματικών συστατικών της μπύρας (μέλος της ερευνητικής ομάδας), Φορέας χρηματοδότησης: Ελληνικά Ζυθοποιεία Αταλάντης, Διάρκεια: 08/05/2017-20/03/2018, Προϋπολογισμός: 9112,14 € (Έργο 377, ΕΛΚΕ Χαροκοπείου Παν.)

 

Αιμιλία Παπακωνσταντίνου

  1. «FicoYog «Παραγωγή καινοτόμου προϊόντος επιδόρπιου γιαουρτιού με χρήση μικροφυκών» Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομών Τ2ΕΔΚ-02975. Υπεύθυνη έργου για εκπόνηση τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών για το ΓΠΑ (2020 – 2022).    Προϋπολογισμός για κλινικές μελέτες: 91,000 €. Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ.
  2. Η2020 «Sweeteners and sweetness enhancers: Impact on health, obesity, safety and sustainability» «SWEET». Έμμισθη ερευνήτρια στην ομάδα του ΓΠΑ.   Προϋπολογισμός έργου ΓΠΑ 85,000 €. Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Ένωση.
  3. Προσδιορισμός του γλυκαιμικού δείκτη τροφίμων χωρίς ζάχαρη σε δείγμα υγιών εθελοντών (2020-2021). Υπεύθυνη Έργου. Προϋπολογισμός: 7000 €.        Χρηματοδότηση Ιδιωτική Εταιρεία.
  4. Προσδιορισμός του γλυκαιμικού δείκτη άρτων με ανθεκτικό άμυλο σε δείγμα   υγιών εθελοντών (2019-2021). Υπεύθυνη Έργου. Προϋπολογισμός: 7000 €.        Χρηματοδότηση Ιδιωτική Εταιρεία.
  5. «COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative) 3». Μελέτη του Παγκόσμιου    Οργανισμού Υγείας για την παιδική παχυσαρκία. Άμισθη ερευνήτρια-υπεύθυνη για τη συλλογή δεδομένων αντιπροσωπευτικού δείγματος παιδιών από σχολεία    της Νότιας Ελλάδος (2016-2017). Χρηματοδότηση: Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.