Προγράμματα
Ερευνητικά και Άλλα Προγράμματα
Ερευνητικά και Επιστημονικά Προγράμματα τα τελευταία 5 χρόνια
Αντώνης Ζαμπέλας
- Ιδιωτικός Φορέας. Διαιτητική πρόσληψη βιταμινών και ανόργανων στοιχείων σε δείγμα του ελληνικού πληθυσμού 2017, 43.000, Επιστημονικός Υπεύθυνος
Μαρία Καψοκεφάλου
- Stavros Niarchos Foundation/ Rutgers University, The State University of New Jersey, «Recharging Greek Youth to Revitalize the Agriculture and Food Sector of the Greek Economy» 2017, 3,000,000 ευρώ, Επιστημονική υπεύθυνος για το ΓΠΑ.
- Unilever Greece. Αειφορία στην παραγωγή τροφίμων και διατροφή: Αξιοποίηση παραπροϊόντων επεξεργασίας τροφίμων για ανάπτυξη καινοτόμου προϊόντος υψηλής διατροφικής αξίας 2017, 3,000 ευρώ. Επιστημονική υπεύθυνος
- ΕΣΠΑ . Έρευνα Επιπτώσεων Εφαρμογής του προγράμματος παροχής Σχολικών Γευμάτων σε παιδιά Δημοτικού Σχολείου. 2019, 60,000 ευρώ. Επιστημονική υπεύθυνος.
- Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους, «Αξιολόγηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)», 19,000 ευρώ Επιστημονική Υπεύθυνος.
- ΓΓΕΤ, Δημιουργία εθνικού ερευνητικού δικτύου στην αλυσίδα αξίας της «Ελιάς», 2018, 50,000 ευρώ, Επιστημονική υπεύθυνος υποέργου για το ΓΠΑ.
- Stavros Niarchos Foundation/ Rutgers University, The State University of New Jersey, ‘Summer School: Foundations in Agrofood. Principles and Practice” 2019, 70,000 ευρώ, Υπεύθυνη Δράσης.
- Stavros Niarchos Foundation/ Rutgers University, The State University of New Jersey, ‘Digital Summer School: Drivers of Innovation in the Mediterranean Foodscape”, 55,000 ευρώ 2020, Υπεύθυνη Δράσης.
Βασιλική Ευαγγελίου
- Μελέτη των ιδιοτήτων του πρόβειου βουτυρογάλακτος ως πρώτο βήμα για την αξιοποίησή του «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές - Β΄ κύκλος» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΣΠΑ 2014-2020). 2020-2021 Αναπληρώτρια Ακαδημαϊκή Σύμβουλος
- Chemical building blocks from versatile MSW biorefinery (PERCAL) H2020-EU.3.2.6. 2017-2020 Ερευνήτρια
Χρυσαυγή Γαρδέλη
- Investigation of the production of Agaricus and Pleurotus mushrooms with alternative cultivation techniques, use of domestic agro-industrial residues and innovative utilization of waste and by-products of cultivation with recovery of components of high industrial and pharmaceutical interest. Ministry of national Education and Religious affairs (Project action: Investigate-create-Innovate 2014-2020, Intervention II) 2018-2021. Partner
- Biotransformation of glycerol into high pharmaceutical-value poly-unsaturated fatty acids (PUFAs). General Secretariat for Research and Technology. Hellenic Foundation for Research and Innovation. Partner
- The foremost flagship initiative: “Olive Roads” Project Code: 2018ΣΕ01300000 Greek national funds through the Public Investments Program (PIP) of General Secretariat for Research & Technology (GSRT). 2018-2020. Partner
- The use of Advanced Glycation Endproducts as a connecting link between food processing, food choices and morbidity. State Scholarship Foundation. 2020-2022 Advisory Team Member
Αθανάσιος Μαλλούχος
- Μικροβιακή αλλοίωση και προσδιορισμός ποιότητας κατά την συντήρησή του κρανιού (Argyrosomus regius) υπό ψύξη με σύγχρονες μοριακές και αναλυτικές μεθόδους ΕΔΒΜ-103: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ-ΚΥΚΛΟΣ Β’ (ως αναπληρωτής ακαδημαϊκός σύμβουλος), (2020-σήμερα)
- «Πρότυπο Έξυπνο Σύστημα Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Ποιότητας για Φρέσκα Προϊόντα Πουλερικών, QAPP» (ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 «ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» (ως μέλος της ερευνητικής ομάδας), 2020-σήμερα)
- Εμβληματική Δράση «Οι Δρόμοι της Ελιάς», Υποέργο 3: Ποιότητα και αυθεντικότητα τελικών προϊόντων ελαιοκάρπου και ελαιολάδου και ισχυρισμού υγείας – Βελτίωση τελικών προϊόντων, του έργου με κωδ. αριθ. 2018ΣΕ01300000 του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ της ΓΓΕΤ, Μέλος της ερευνητικής ομάδας (2018-σήμερα)
- Βελτίωση της αντιοξειδωτικής δράσης και των αρωματικών συστατικών της μπύρας (μέλος της ερευνητικής ομάδας), Φορέας χρηματοδότησης: Ελληνικά Ζυθοποιεία Αταλάντης, Διάρκεια: 08/05/2017-20/03/2018, Προϋπολογισμός: 9112,14 € (Έργο 377, ΕΛΚΕ Χαροκοπείου Παν.)
Αιμιλία Παπακωνσταντίνου
- «FicoYog «Παραγωγή καινοτόμου προϊόντος επιδόρπιου γιαουρτιού με χρήση μικροφυκών» Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομών Τ2ΕΔΚ-02975. Υπεύθυνη έργου για εκπόνηση τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών για το ΓΠΑ (2020 – 2022). Προϋπολογισμός για κλινικές μελέτες: 91,000 €. Χρηματοδότηση: ΕΣΠΑ.
- Η2020 «Sweeteners and sweetness enhancers: Impact on health, obesity, safety and sustainability» «SWEET». Έμμισθη ερευνήτρια στην ομάδα του ΓΠΑ. Προϋπολογισμός έργου ΓΠΑ 85,000 €. Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Προσδιορισμός του γλυκαιμικού δείκτη τροφίμων χωρίς ζάχαρη σε δείγμα υγιών εθελοντών (2020-2021). Υπεύθυνη Έργου. Προϋπολογισμός: 7000 €. Χρηματοδότηση Ιδιωτική Εταιρεία.
- Προσδιορισμός του γλυκαιμικού δείκτη άρτων με ανθεκτικό άμυλο σε δείγμα υγιών εθελοντών (2019-2021). Υπεύθυνη Έργου. Προϋπολογισμός: 7000 €. Χρηματοδότηση Ιδιωτική Εταιρεία.
- «COSI (Childhood Obesity Surveillance Initiative) 3». Μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την παιδική παχυσαρκία. Άμισθη ερευνήτρια-υπεύθυνη για τη συλλογή δεδομένων αντιπροσωπευτικού δείγματος παιδιών από σχολεία της Νότιας Ελλάδος (2016-2017). Χρηματοδότηση: Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.