Γενικά
Το Εργαστήριο Μηχανικής και Επεξεργασίας Τροφίμων είναι ένα από τα επτά Εργαστήρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου. Στο Εργαστήριο υπηρετούν 4 μέλη ΔΕΠ , 1 μέλους Ε.ΔΙ.Π βαθμίδας Α’ και 1 μόνιμο μέλος βοηθητικού επιστημονικού προσωπικού. Ο αριθμός του βοηθητικού ερευνητικού προσωπικού αυξάνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του ερευνητικού έργου του Εργαστηρίου (Ερευνητικά Προγράμματα, Αναθέσεις Εργασιών κλπ.).
Στο Εργαστήριο πραγματοποιούνται 10-15 πτυχιακές και περί τις 10 μεταπτυχιακές μελέτες διάρκειας 6 μηνών η κάθε μία κατ’ έτος. Επίσης εκπονούνται διδακτορικές διατριβές (κατά μέσο όρο 2-3 διδακτορικές διατριβές ανά μέλος ΔΕΠ).
Γνωστικά αντικείμενα
Τα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου καλύπτουν εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα της Μηχανικής και Επεξεργασίας Τροφίμων:
- Αρχές Μηχανικής Τροφίμων
- Βασικές Διεργασίες Επεξεργασίας Τροφίμων
- Συντήρηση Τροφίμων
- Σχεδιασμός και Μηχανολογικός Εξοπλισμός Βιομηχανιών Τροφίμων
- Εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων
- Εφαρμογές Η/Υ στην Επεξεργασία Τροφίμων
- Τεχνολογία Προϊόντων Φυτικής και Ζωικής Προέλευσης
- Συσκευασία Τροφίμων
- Φυσικές Ιδιότητες Τροφίμων
- Ανάπτυξη νέων προϊόντων
- Μηχανική βιοδιεργασιών και βιοδιυλιστηρίων
Διευθυντής : Καθηγητής, Νικόλαος Γ. Στοφόρος
Διεύθυνση : Ιερά Οδός 75, 11855 Αθήνα
Επικοινωνία : τηλ. 210-5294706,
Ε-mail: stoforos@aua.gr
Παρουσίαση του Εργαστηρίου Μηχανικής και Επεξεργασίας Τροφίμων